Aktivering

Här är vädret fortfarande grått och det regnar nu för femte dagen i rad. Men iställer för att bara sitta på kontoret och vara tråkiga tänkte vi dela med oss av våra aktiveringstips.
Wilson visar hur man enklast tömmer en Kong.

Dela gärna med er av era bästa tips!

Treat Ball
Vi köpte en med ljud (fråga inte varför) det är inget som rekommenderas! Vi brukar stoppa in Tiggers middag i form av torrfoder i bollen så han har något att göra i en femton minuter istället för att sluka allt på en gång. Finns i många olika storlekar och även till kaniner som funkar för dom allra minsta hundarna!


Gummiboll
Den här funkar också på lite olika sätt. Vi brukar lägga in antingen en leksak eller lite godis till Tigger speciellt då, som han får försöka få ut. Han har dock lärt sig att hålla fast den med tassarna och trycka ut det som är i.

Kong
Våran absoluta favoritleksak. Det går att göra så mycket med den, man kan variera och lägga i allt från torrfoder till ost till leverpastej till kyckling. Finns i alla storlekar till alla raser men vi använder storlek iller till dom små. Tigger har en svart som ska vara extra svår att bita och sönder och ta i trä, det här är den enda leksaken han inte bitit sönder! Du kan frysa den med saker i för att kyla ner din hund under varma dagar, smälta ost i micron som du låter svalna. Låt fantasin flöda!

Nina Ottosson
Har en hel drös med olika aktiveringsspel. Vi köpte det ovan men både Baby och Tigger klarade av det på 2 minuter så vi får nog ta något mer avancerat nästa gång. Du gömmer alltså godis under vissa eller alla klossar och så ska hunden lyfta (i Baby's fall, knuffa) undan klossarna för att få godiset. Rusta hade en liknande variant för endast 99:-

Gömma godis
Bryt små bitar och lägg på golvlister, på stolar, på fönsterbrädan, under fårskinnet, under mattan, i deras sängar och hus, i hyllor. Låt fantasin flöda! Vi använder kommandot "search" så dom vet vad dom ska göra. Wilson var lite seg dom första tre gångerna och förstod inte riktigt vad som hände men dom senaste gånger har han börjat hitta godis han med!

Vi har provat en hel del saker som inte funkat på en Terrier som hellre tuggar sönder saker än att lösa själva "problemet" Dom kan säkert funka på andra hundar så prova er fram och hitta er favorit.

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Becca & Olga

Sakerna har kommit fram :D Hihi så spännande! Ska ta kort på dem imorn och lägga ut! Halsbanden är ju så fina :D

Vad fort leveransen gick trots crufts!!

2011-03-15 @ 20:40:19
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vilka bra tips! Vi stod i djuraffären senast och grämde oss över hur stora alla aktiveringsleksaker var - men ska kika bland kaninleksakerna nu ^_^



Och tack för kommentar och länktips!

2011-03-16 @ 22:34:11
URL: http://okashii.blogg.se/

Kommentera om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (lämna gärna den)

Din blogg eller hemsida så vi kan kika in hos dej

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0